top of page
Search

Belgium Racing pakt de titel 2023 in de Porsche Endurance Trophy Benelux

- Laatste wedstrijd van het seizoen, op Circuit Zolder, gaat naar Jan Lauryssen in de kleuren van Q1 Trackracing

- Jos Menten en Koen Wauters behalen de titel voor hun teamgenoten Dylan Derdaele en Koen Wauters


Circuit Zolder, 15 oktober 2023. De laatste wedstrijd van de Porsche Endurance Trophy Benelux werd een schitterend kijkstuk waar de weergoden een hoofdrol in opeisten. Uiteindelijk was de beste koorddanser Jan Lauryssen die in zijn Q1 Trackracing Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 de weerelementen trotseerde en een prachtige zege behaalde, voor de nieuwe kampioenen, Jos Menten en Koen Wauters die voor rekening van Belgium Racing Team uitkomen.


De slotrace van het Belgische uithoudingskampioenschap, Belcar, was een traditionele wedstrijd van 125 minuten. De Porsche Endurance Trophy Benelux maakt integraal deel van dat nationale kampioenschap uit en dit weekend behaalde Porsche een vierde zege in vijf wedstrijden. Na overwinningen in Spa, tijdens de 24 Hours of Zolder en in Oschersleben, ging dus nu ook de slotmanche van het Belcar Endurance Championship naar de Duitse constructeur en dat met drie verschillende teams, Q1 Trackracing tweemaal, naast Belgium Racing Team en AUGUST by NGT ieder eenmaal.


Tijdens de kwalificaties was de Kempense ondernemer Jan Lauryssen al de snelste in de Porsche Endurance Trophy Benelux en ook de race ging dus naar hem, zijn tweede solozege van het seizoen overigens.


Wat een race”, glunderde Lauryssen na de 125 minuten durende wedstrijd. “Het was nat bij de start, het droogde vervolgens op, tot een plotse regenbui alles weer onder water zette en op het einde van de race leek het weer droger te worden. Alle seizoenen in één race, zeg maar. Ik heb samen met het team, telkens snel geanticipeerd en dat was de basis van deze mooie zege! Ik heb nu wel wat spijt van onze pech tijdens de 24 Hours of Zolder, wat dat maakt dat we niet tot het einde van het seizoen voor de titel hebben kunnen meespelen!


1-2 voor Belgium Racing Team


Achter Jan Lauryssen reden Koen Wauters en Jos Menten naar de zilveren medaille en de titel, een titel die ze met het kleinste verschil haalden voor hun teamgenoten Dylan Derdaele en Michael Cool, die vierde in de einduitslag werden. “De titel is voor het team en dat is voor ons het belangrijkste”, doet Jan Gabriëls, teammanager van Belgium Racing Team het verhaal na de race. “Het scheelt weinig tussen de beide teams die beide een zeer mooi en sterk seizoen hebben gereden en voor mij allebei de titel verdienden. We scoren een 1-2 en dat is de verdienste van iedereen binnen dit mooie team.


De derde plaats in de slotwedstrijd van de Porsche Endurance Trophy Benelux was voor John De Wilde en Michiel Haverans in de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – van RedAnt Racing. Michiel Haverans is zo ook zeker van de derde plaats in het kampioenschap, een mooi resultaat voor het jonge talent.


Een zeer eervolle vijfde plaats in de race ging overigens naar de broers Mick, Steve en Tom Meurrens in de MM Racing Porsche 911 GT3 Cup – Type 992. Het trio reed in de tweede race met de wagen een foutloze wedstrijd, in erg moeilijke omstandigheden en sloot het seizoen af met een zeer bemoedigend resultaat. BE Motorsport met Didier en Stephan Beyens tikte in de Porsche Cayman GT4 als zesde aan.


In die klasse GTB zien we in 2024 de komst van de Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport, een wagen die zonder meer de nieuwe norm zal zijn in de klasse die grotendeels uit GT4-wagens bestaat. Meer info over de wagen vindt u hier:5 views0 comments

Comentários


bottom of page