Cayman ClubSport Trophy: Onmiddellijk Succes!

 

Eerste editie Cayman ClubSport Trophy warm onthaald

Alle voor Benelux gereserveerde wagens nu al verkocht

Al zeven inschrijvingen voor Cayman ClubSport Trophy

 

 

De nieuwe Porsche Cayman is door de Porschisten in de Lage Landen warm onthaald. Het quota dat voor de Benelux-markt was gereserveerd is ondertussen helemaal aan de man gebracht. Dat succes vertaalt zich ook in de inschrijvingen voor de nieuwe Cayman ClubSport Trophy: daar staan al minstens zeven bolides aan de start.

Amper twee maanden na de lancering van de Porsche Cayman ClubSport kan al met zekerheid worden gesteld dat de nieuwe telg van de Porsche-stamboom een succesnummer is: voorlopig hangt het bordje ‘uitverkocht’ in de etalage. Eén en ander valt te verklaren door de creatie van de nieuwe Cayman ClubSport Trophy.  Deze klasse maakt deel uit van de Porsche Endurance Trophy en is voorbehouden aan gentlemen drivers en beginnende rijders die hun eerste stappen in de autosport willen zetten. De kalender is identiek aan die van het Belgische Belcar Endurance Championship, met uitzondering van de 24 Uur van Zolder. Die meeting wordt vervangen door wedstrijden in het kader van de Pinksterraces op Circuit Zandvoort.

De Cayman ClubSport Trophy wordt georganiseerd door de mensen achter de Porsche Carrera Cup Benelux, de snelste monomerkencup van de Lage Landen. De deelnemers kunnen dan ook rekenen op een hoogstaande organisatie, strikte controles, een specifieke communicatie en het volledige dienstenpakket dat de promotor een degelijke reputatie heeft bezorgd. En daar hoort uiteraard ook de stijlvolle hospitality met bijhorende Porsche-uitstraling bij.

Ondertussen – op meer dan twee maanden voor de eerste race-meeting – zijn al zeven wagens ingeschreven voor de eerste editie van de Cayman ClubSport Trophy. Het Nederlandse raceteam GP Elite gaat met het gros van die inschrijvingen lopen, want zij rijden vier bolides voor. Ook PG Motorsport zal aanwezig zijn, met één van de laureaten van het Porsche Carrera Cup Recruitment Program 2018, de jonge Nederlander Niels Nipperus. De Belgische kleuren worden onder andere verdedigd door Bert Redant, die samen met zijn beide zonen Ayrton en Yannick in actie zal treden.

Vermelden we nog dat de Cayman ClubSport Trophy ook open staat voor de Cayman van het Type 981, de vorige generatie van de wagen. Over minder dan een maand, op 3 april om precies te zijn, gaat op het circuit van Spa-Francorchamps de Official Roll-out door, waarbij de nieuwe bolides voor het eerst te bewonderen zullen vallen.

Kalender Cayman ClubSport Trophy 2019

3 april: Circuit de Spa-Francorchamps – Official roll-out
17-19 mei: Circuit Zolder – DTM (2 x 60 minuten)
1-2 juni: Circuit Zolder – Superprix (180 minuten)
7-9 juni: Circuit Zandvoort – Pinksterraces (2 x 50 minuten)
12-13 juli: Circuit de Spa-Francorchamps – 25 Uur VW Fun Cup (180 minuten)
4-6 oktober: Circuit Zolder – American Festival Nascar Finals (125 minuten)
18-20 oktober: TT Circuit Assen – Final Races (125 minuten)