Het was één van de nieuwigheden van het afgelopen seizoen… tot ieders grote tevredenheid. De Porsche Endurance Trophy krijgt in 2019 dan ook een tweede editie! Zoals de naam het aangeeft draait het in deze competitie om wedstrijden van lange adem. Net zoals in 2018 komen de bolides uit Weissach ook volgend seizoen in actie in het kader van het Belcar Endurance Championship.

Een winnende formule hoeft niet te worden veranderd, maar kan wel evolueren. Zo wordt de Porsche Endurance Trophy voortaan in twee klassen onderverdeeld: de Klasse 911 en de Klasse Cayman ClubSport. Twee heel eenvoudige en representatieve benamingen.

In Klasse 911 rijden dan ook alle Porsche 911 GT3 Cup. De meer recente 991 (met een ballast van 30 kg voor de Gen II, die zo 1.230 kg moeten wegen tegenover 1.200 voor de Gen I), maar ook de 997 Cup en de 996 Cup… of ouder. Noteren we nog dat de zes wedstrijden van het Belcar Endurance Championship, inclusief de 24 Uur van Zolder en de verplaatsing naar het TT-circuit van Assen, op het programma staan.

Wat de Cayman ClubSport Trophy betreft, daar komen de huidige Caymans in actie, maar ook de nieuwe Cayman ClubSport, die in januari wordt voorgesteld.

“Die Cayman ClubSport Trophy binnen het Belcar Endurance Championship moet in de eerste plaats een instapklasse voor de autosport worden”, stelt Steven Stichelbout, promotor van de Porsche Endurance Trophy en de Porsche Carrera Cup Benelux. “De Porsche-competities zijn opgebouwd als een piramide, en daarbij komt de Cayman ClubSport Trophy net na de clubdagen. Daarom mikken we ook op gentlemen rijders en rookies met een beperkte circuit ervaring.”

De kalender is identiek aan die van het Belcar Endurance Championship, met uitzondering van de 24 Uur van Zolder.

“De bedoeling is om de kosten voor een seizoen zo laag mogelijk te houden”, vult Steven Stichelbout aan. “Voor de Cayman ClubSport Trophy organiseren we in de plaats van de etmaalrace een extra verplaatsing naar het Nederlandse Zandvoort, op een nog te bepalen datum. We zijn in ieder geval verheugd om vast te stellen dat het enthousiasme voor de nieuwe Cayman ClubSport Trophy groot is, wat ook wordt bevestigd door het aantal bestellingen voor de nieuwe auto.”

Net zoals hun collega’s van de Porsche Carrera Cup Benelux kunnen de deelnemers rekenen op een hoogstaande organisatie, strenge technische controles, een kwaliteitsvolle communicatie en alle diensten die de promotor een degelijke reputatie hebben bezorgd. Dat vertaalt zich ook in een collectieve testdag (de “roll-out”) op woensdag 3 april in Francorchamps, waar de deelnemers van de Porsche Carrera Cup Benelux en de Porsche Endurance Trophy het asfalt zullen delen. Leve 2019!

 

Kalender Porsche Endurance Trophy (Klasse 911)

3 april: Circuit de Spa-Francorchamps – Official test day

17-19 mei: Circuit Zolder – DTM (2x 60 minuten)

1-2 juni: Circuit Zolder – Superprix (180 minuten)

12-13 juli: Circuit de Spa-Francorchamps – 25 Uur VW Fun Cup (180 minuten)

8-11 augustus: Circuit Zolder – Eleven Sports 24 Hours of Zolder

4-6 oktober: Circuit Zolder – American Festival Nascar Finals (125 minuten)

18-20 oktober: TT Circuit Assen – Final Races (125 minuten)

 

Kalender Porsche Endurance Trophy (Klasse Cayman ClubSport)

3 april: Circuit de Spa-Francorchamps – Official roll-out

17-19 mei: Circuit Zolder – DTM (2x 60 minuten)

1-2 juni: Circuit Zolder – Superprix (180 minuten)

12-13 juli: Circuit de Spa-Francorchamps – 25 Uur VW Fun Cup (180 minuten)

4-6 oktober: Circuit Zolder – American Festival Nascar Finals (125 minuten)

18-20 oktober: TT Circuit Assen – Final Races (125 minuten)

+ 1 nog te bevestigen datum op Circuit Zandvoort